Skip to main content

button historie

Touwslagerij Steenbergen is al sinds 1900 een familiebedrijf. De overgrootvader van Albert Steenbergen jr., de huidige eigenaar, nam het bedrijf over van een touwslager in Genemuiden (Gebr. Vos) en vestigde zich in Eefde, op de plaats waar 30 jaar later het Twentekanaal werd gegraven en een spoorbrug werd gebouwd.

Zijn zoon, die ook Albert heette, verhuisde het bedrijf bij de aanleg van het Twentekanaal naar Gorssel, naar de plaats waar nu de kruising is van de Hoofdstraat, de Veldhofstraat en de Lijnbaan (vernoemd naar de lange lijnbaan achter de touwslagerij). In 1959 besloot het gemeentebestuur van Gorssel dat hier een woonwijk zou worden gebouwd en verhuisde de touwslagerij een paar honderd meter verder, op de plaats waar het nu nog steeds is gevestigd.

Gerrit, de zoon van Albert en de vader van de huidige eigenaar, kwam op dat moment ook bij zijn vader in de zaak om het vak te leren, om het bedrijf verder uit te bouwen en om het vak vervolgens op zijn beurt weer aan zijn zoon over te dragen.

Gerrit Steenbergen is inmiddels met pensioen, maar zijn hart ligt nog steeds bij het bedrijf en is dus nog steeds actief. De dagelijkse leiding is nu in handen van zijn zoon, Albert jr., die dit ambacht ambitieus voortzet en de toegevoegde waarde van het unieke productieproces verder uitbouwt in heel Nederland.